Art Clinic was een rockband uit Kampen, die in 1992 werd opgericht door zanger Bram van den Oever, drummer Marco Helbers, gitarist Rob den Otter en bassist Titus Rudolphy. In december van datzelfde jaar namen de jongens hun eerste demo “Vivaldi’s 4 On Holiday” op in het Tafelberg instituut te Tilburg. De band sloeg in 1993 haar vleugels uit en trad sindsdien op verschillende podia in het land op. Zo stond Art Clinic in 1994 in de finale van de “8e Roos van Nijmegen”. Na de release van de tweede demo “Rhinoceros Cry” drong de band in maart 1995 door tot de finale van De OOgst Van Overijssel en eindigde als tweede. In mei 1995 stond Art Clinic in de halve finale van De Grote Prijs 1995. “De samenzang geeft de verdienstelijke songs extra cachet. De groep is er in geslaagd een eigen geluid te vinden. Veelbelovend” luidde het juryrapport van de Grote Prijs.

1e bezetting:
Rob den Otter – gitaar en zang
Marco Helbers – drums en zang
Titus Rudolphy – basgitaar
Bram van den Oever – zang

2e bezetting:
Rob den Otter – gitaar en zang
Marco Helbers – drums
Titus Rudolphy – basgitaar
Bram van den Oever – zang
Jurro Brouwers – gitaar en zang

3e bezetting:
Rob den Otter – gitaar
Marco Helbers – drums
Titus Rudolphy – basgitaar
Bram van den Oever – zang
Niels Kater – gitaar en zang


DISCOGRAFIE:

Vivaldi’s 4 On Holiday (1993)

In december 1992 nam de band haar eerste demotape op in het Tafelberg Instituut in Tilburg. Productie was in handen van Antoine Kroes (the Wrong).

 

Klik voor tracklist


Rhinoceros Cry (1995)

In 1995 nam de band een demotape op, genaamd Rhinoceros Cry . Op deze tape kwamen zes songs terecht. Productie was in handen van Robert Woning, Marco Helbers en Art Clinic.

 

Klik voor tracklist


Groepen Uit Kampen (1994)

 

 

Klik voor tracklist


Art Clinic (1996)

De opnames voor deze demo vonden plaats in de oefenruimtes van Popbelang. Productie was in handen van Marco Helbers en Art Clinic.

 

Klik voor tracklist


Pandora’s Pandemonium (1997)
In de periode april t/m juli 1997 nam de band wederom een demotape op. De opnames vonden plaats in de oefenruimtes van Popbelang. Productie was in handen van Geert Kerssies. Een andere vermelding in de linernotes was voor John Kerssies, die de samples en keyboards verzorgde.

Klik voor tracklist


VIDEO:

Art Clinic – Groepen Uit Kampen – Stadsgehoorzaal Kampen – april 1994