Klaas  Jan Mulder werd op 21 mei 1930 geboren in het Zuid Hollandse Hardinxveld. Hij groeide op als oudste in een gezin van uiteindelijk 12 kinderen. Toen Klaas Jan negen jaar oud was, verhuisde het gezin Mulder in mei 1940 naar Hattem in Gelderland. Daar speelde hij zijn eerste orgelconcert in de Gereformeerde Kerk. In 1951 verhuisde hij naar Kampen, zijn vader achterna die daar predikant was geworden in de vrijgemaakt-gereformeerde gemeente. In 1957 studeerde hij af aan het Conservatorium in Amsterdam op hoofdvak piano. Als bijvak had Klaas Jan voor orgel gekozen.

Vanaf de jaren ’60 is Mulder dirigent geweest van:
– Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden (D.E.V.)
Christelijke Oratoriumvereniging Immanuel
– Christelijk Mannenkoor De Lofzang (Heerde)
– Urker Mannenkoor Hallelujah (Urk)
– Urker Zangers (Urk)

Mulder volgde Belder op als dirigent van het Kamper Mannenkoor D.E.V.

Begin jaren ’80 startte Klaas Jan het project Kajem, bedoeld om klassieke stukken in een moderner jasje te steken en zo het hedendaagse publiek te bereiken. In totaal

Op 19 maart 1991 werd hij benoemd tot Ridder In De Orde Van Oranje-Nassau. Twee jaar later werd hij op 12 november 1993 geëerd met de Gouden Erepenning van de stad Kampen (met oorkonde).

Na een lange muzikale carrière overlijdt Klaas Jan Mulder op 1 november 2008 op 78 jarige leeftijd in zijn woonplaats in Kampen.