Piet van den Berg is een geboren en getogen Kampenaar. Al vanaf de basisschool, voorheen “de lagere school” was hij geïnteresseerd in het spelen van muziek. In die periode speelde Piet waldhoorn bij Volharding, samen met Dick Bouterse (o.a. Pillock’s Night) die althoorn speelde. In 1972 richtte hij samen met Kampenaar Wim Hendriks (1953) de rockband Conspire op. Ze speelden beiden gitaar in de band totdat de band in 1978 werd opgeheven.

Daarna speelde Piet een aantal maanden met de Zwolse Remmelt “Heppy” Hemmes. Samen met hem en oud bandleden van Quasimodo werd de hardrockband “VanEast” begonnen. VanEast was actief van juni 1979 tot en met november 1982. De band had z’n opslag en oefenruimte in het VZOD gebouw van de ijsbaan aan de Beneluxweg in Kampen.

Piet heeft daarna nog met bands in Sint Jansklooster en Wenum-Wiesel gespeeld. Uiteindelijk richtte hij de Zwolse hardrock/heavy metalband Ravish op met Jan Dekker (bassist Stress Band), Steve Satoor-de-Rotas uit Zwolle, Corney Vinke en John Scholing (drummer en zanger van Black River) uit Hasselt.

Toen Ravish in 1987 er mee stopte, was dat ook de laatste keer dat Piet op een podium had gestaan als gitarist.

Volharding – waldhoorn
Conspire – gitaar, van 1972 tot 1978
VanEast – gitaar, van 1979 tot 1982
Ravish (Zwolle) – gitaar, 1985 tot 1987