Vincent Corjanus werd in 1995 geboren in Zwolle en was sindsdien tot 2018 woonachtig in Kampen. Op 16 jarige leeftijd bracht Vincent zijn eerste dichtbundel ‘Woorden wonen in huizen’ uit. Enkele maanden daarna droeg zijn grote inspiratiebron Frank Boeijen het gedicht ‘Wonder’ van Corjanus voor in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Dat was een aanmoediging voor hem om verder te gaan met schrijven.

In 2013 kwam zijn eerste single ‘Woorden Van Oude Liefde’ uit. Hij schreef het lied samen met de Kamper muzikant Felix Peterson. Ondanks wat media-aandacht bleef het verder stil. Na een aantal optredens op festivals in Groningen, Amsterdam, Zwolle en Enschede besloot Corjanus de handdoek in de ring te gooien om vervolgens in 2015 terug te keren met een nieuw boek.

Hoewel Corjanus na zijn vorige single huiverig was om weer te gaan zingen besloot hij het toch nog een keer te proberen. De optredens moesten dynamischer worden. Gedichten op muziek – naast de gebruikelijke voordrachten. Op 17 april 2017 verscheen ‘Dromen Schilderen’ op de streamingsdiensten. Een aantal optredens in de zomer volgden. Voor het eerst verscheen de dichter nu ook met een gitaar op het podium. Een aantal succesvolle tours volgden. Met ‘The Poetry & Musica Tour’ en ‘De Hartenwacht Tour’ bestormde de jonge kunstenaar de bibliotheken en theaters.

Op 28 december 2018 ging een langgekoesterde wens van Corjanus in vervulling: een eigen CD. De CD ‘Laten We Het Thuis Noemen’ bevat onder andere publieksfavorieten ‘Regenboogbloemen’ en ‘Eenvoud’. Ook deze CD werd gepresenteerd in de platenzaak van Geert Bloupot.

In het nieuwe decennium verscheen de zevende bundel ‘Nachtgeluk’, voorlopig het laatste boek van Vincent Corjanus. De afgelopen jaren bracht Corjanus in hoog tempo dichtbundels uit. De focus ligt in de jaren ’20 op meer rust én muziek. Ook door een burn-out en een depressie, besloot de Kampenaar alleen nog maar thuis muziek op te nemen. Wel deed Corjanus nog een optreden tijdens Cultuur in Actie naast o.a. Freek de Jonge, Thomas Acda en Claudia de Breij. Op 29 mei 2020 verscheen de poppy single Loraine. Loraine bleek een schot in de roos. Het lied werd meer dan tienduizend keer gestreamd op Spotify.

Op 29 oktober 2021 verscheen de nieuwe cd ‘Drama & Avontuur’. Op één liedje na is de gehele plaat door Vincent zelf opgenomen en geschreven. De opnames vonden plaats in zijn thuisstudio in Zwolle en op het Waddeneiland Terschelling. De jubileumtour 10 jaar Drama & Avontuur werd in het najaar van 2021 afgetrapt in de bibliotheek van Nijkerk.