Wilsum was een rockband uit Kampen. De band werd in 2004 gevormd met de leden van Tturners Bblues. Er ontstond hang naar de oude rock van bands als The Who. Om de overgang van blues naar rock te maken moest de band eerst afscheid nemen van haar fans. Dat werd gedaan met een farewell party in ‘t Ukien waar een fictieve tournee door Letland werd aangekondigd. Daar zou Tturners Bblues het vaste voorprogramma zijn van de Letse rockband Let’s Rock. Er werd over een nieuwe bandnaam nagedacht, een berichtje op de lokale kabelkrant waarin verslag werd gedaan over een fiets te water in het dorp Wilsum, was de inspiratie voor de bandnaam.

Wilsum begon aanvankelijk met het spelen van covers, maar al snel werd overgestapt op eigen geschreven werk. Veel ideeën kwamen uit het brein van Emiel, waarbij de anderen voor het juiste arrangement zorgden. Daarna ging het snel. In 2005 ging de band via de Popbelang Awards door naar de Oogst van Overijssel, waar de eerste prijs werd gewonnen. In 2006 speelden ze op Eurosonic in Groningen, in 2007 op de Zwarte Cross. Er werd een eerste album uitgebracht, die veel positieve recensies opleverde.

Cor van Iperen – drums
Emiel Kuipers – gitaar
Joost van Wissen – zang
Pascal Wilhelm – basgitaar


FOTO’s:

Oogst van Overijssel 2005, Zwolle
Op vrijdag 27 mei 2005 won Wilsum de Oogst van Overijssel in Hedon Zwolle.


Paardpop 2006, Zwolle
Op woensdag 15 februari 2006 trad Wilsum op tijdens Paardpop in Het Vliegende Paard in Zwolle. Ook de Kamper bands Nou En, Jeremy’s en Parkside speelden die avond.
On The Road
Samen met Roy Bergsma werd de comicstrip On The Road bedacht, gemaakt en uitgebracht.


DISCOGRAFIE:

Wilsum (2007)
In 2007 nam Wilsum haar debuutalbum op. Er werden in totaal 11 nummers opgenomen “die variëren van spacerock tot stevige 70’s rock”. Guido Aalbers verzorgde alle opnames en productie van dit album. De vinyl versie werd door Minstrel Music uit Zwolle gedistribueerd, terwijl de CD versie in eigen beheer werd uitgebracht. De albumpresentatie vond op zaterdag 6 oktober 2007 plaats in Hedon in Zwolle.

Klik voor tracklist


Rain (promo 2007)

Van het debuutalbum werd een promosingle uitgebracht. Hierop zijn de songs Rain, Better Luck Next Time en Who Will Help You te horen.


Klik voor tracklist


Blesh (2014)
In 2014 nam de band haar tweede en tevens laatste album op. Ook dit album werd op zowel CD als vinyl uitgebracht. De albumpresentatie vond plaats in ‘t Ukien in Kampen. Dit optreden zou tevens het allerlaatste optreden van Wilsum voor publiek zijn.

Klik voor tracklist


VIDEO: