Gerry Bastiaans werd in 1939 in Indonesië geboren, voormalig Nederlands-Indië. Als klein jongetje kreeg hij in zijn geboorteland al veel amerikaanse muziek mee. Toen hij als dertienjarige jongen met zijn ouders naar Nederland vertrok, nam hij deze muzikale smaak met zich mee. Eenmaal aangekomen in Kampen, bleek hier volledig andere muziek populair te zijn. Er werd in Kampen veel naar volksmuziek geluisterd, maar Bastiaans wilde meer van die amerikaanse muziek leren kennen. Hij ging daarom vaak langs bij de militaire kazernes die Kampen rijk was en luisterde daar naar de muziek waar de militairen naar luisterden en speelden. Gelukkig voor Gerry bleken er meer Kampenaren te zijn met dezelfde muzieksmaak. Met een aantal van hen ging hij samen in een band spelen. Zo speelde hij eind jaren ’60 in The Gamblers en later in the Sturgeons. Eind jaren ’80 startte hij met een aantal ex-Sturgeons een nieuwe band, Mata Hari. Vooral van die laatste twee bands kennen de meeste Kampenaren hem van.

Dat hij zijn roots nooit vergeten is, blijkt uit een project uit 2019. Bastiaans nam een CD op met zes instrumentale songs, waarvan de opbrengst voor het goede doel bestemd was: een tehuis voor gehandicapte kinderen in Indonesië. Gerry herinnert zich nog goed hoe hij als kleine jongen door de kampongs liep en daar gehandicapte kinderen zag die vastgeketend waren en weggestopt werden voor de buitenwereld, “dat heeft me wel aangegrepen”.

The Gamblers – gitaar
Kamper Jazz Federatie – gitaar
The Sturgeons – gitaar, tot 1985
Mata Hari – gitaar


VIDEO:
In 2019 nam Gerry Bastiaans een CD op, waarvan de opbrengst naar gehandicapte kinderen op Bali ging. Niels Kater sprak met hem en maakte het volgende item voor RTV Oost.