Jos Koek werd in 1958 geboren in Kampen. Vader en moeder Koek runden samen café ‘t Centrum aan de Nieuwe markt, waar het gezin boven woonde. Jos begon met muziek maken als drummer bij het Stedelijk Orkest Kampen. Hij kreeg daar les van Jan Schinkel, die hem de eerste anderhalf jaar op een simpel stuk slaghout de techniek aanleerde. Daarna mocht Jos eindelijk op een echte drum spelen.

In 1980 staat Jos al met de Drentse band Frankenstein op het Lochem festival, waar ook Motorhead, the Romantics en Joan Jett spelen. Het festival trekt zo’n 30.000 bezoekers.

Rond 1982 speelt hij korte tijd in de bruiloftenband The Joyhills uit Emmeloord. Via dat circuit leert hij Joop Albers van de Kamper bruiloftenband de Sturgeons kennen. Die vraagt hem om bij de Sturgeons te komen drummen. De band oefent in het duivenlokaal in het Stadspark. De Sturgeons kent een vol schema aan optredens, deels in Kampen, maar het overgrote deel daarbuiten. Daarom besluit een deel van de band een nieuwe band te starten met een rustiger schema. Rond 1986 wordt de band Mata Hari gestart met oud-leden van de Sturgeons Wim Duiveman, Hilde Paassen, Jos Koek, Dick Wonnink en Gerry Bastiaans. Ook Mata Hari heeft het duivenlokaal als oefenlocatie.

Jos doet intussen een studie studiotechniek in Hilversum. Hij besloot om tijdens beschikbare studio uren wat nummers op te nemen met de band. Een van die opnames wordt samen gedaan met de carnavalsvereniging uit Kampen met onder andere Jac Ruiten en Hans Hulsebos. Ze nemen onder andere het Bananenlied op. Met deze opnames wordt ieder platenlabel in Nederland aangeschreven, maar zonder enig succes. In Kampen krijgt het lied wel grote bekendheid en in 1998 weten De Boswachters er alsnog een hit mee te scoren in Nederland.

Mata Hari heeft inmiddels net zo’n druk speelschema in binnen- en buitenland als de Sturgeons gekregen. Jos besluit daarom een tijdje uit de muziek te stappen en neemt het café van zijn ouders over. Daar organiseert hij al na enige tijd jamsessies voor allerlei muzikanten. Uiteindelijk gaat Jos zelf weer drummen, in onder andere de bands Travelin’ Time en de Joe Cocker Tribute Band. Ook gaat hij drumles geven.
Tegenwoordig runt Jos een eigen winkel in drumstellen, “De Koektrommel”.

Stedelijk Orkest Kampen – drums
Revelation – drums, van september 1976 tot januari 1977
8.12 – drums, 1977
Frankenstein (Drente) – drums, 1980
Joyhills (Emmeloord) – drums, 1982
Sturgeons – drums, 1982 tot 1986
Mata Hari – drums, 1986
Papillon – drums
Red Plague – drums
Travelin’ Time – drums
Angelya – drums
Goldies – drums
Joe Cocker Tribute Band – drums
The Tribute Band – drums