Rolling Guys was een rock & roll band uit IJsselmuiden. De band werd op gericht op 30 oktober 1962 (Wereldspaardag). Als manager was Jan van de Wetering aangetrokken. De band oefende aanvankelijk in een ruimte van de Vrijmetselaars, destijds gehuisvest aan de Burgwal in Kampen. Later zijn de jongens verhuisd naar een café in IJsselmuiden. Na veel optredens en enige bekendheid te hebben gekregen in Kampen en IJsselmuiden, werden de Rolling Guys echt bekend door hun wekelijkse optredens in de Tigerclub Zwolle. Hun muzikale invloeden lagen overduidelijk bij muziek van de Rolling Stones en Them. Er volgden vele optredens in de regio en ver daarbuiten. De band heeft een studio-opname gedaan in Baarn voor Negram Delta Records. Het was de bedoeling om deze opname van Them – If You And I Could Be As Two op vinyl single uit te brengen, maar zover is het nooit gekomen.

1e bezetting:
Albert van Sloten – basgitaar
Jan Harting – sologitaar en zang
Jan Nuyen – gitaar
Piet Bredewold – drums

2e bezetting:
Albert van Sloten – basgitaar
Henk Klompenmaker – zang
Jan Nuyen – gitaar
Piet Bredewold – drums
Gerard Meuleman – gitaar

Foto’s:

In 2003 gaf de band twee reunie-optredens:
Op zondag 30 maart in Grand Café De IJssel aan de IJsselkade 59 in Kampen. En op zondag 19 oktober in de Buitenwacht in Kampen.

Op woensdag 29 december 1982 werd in de IJsselhallen in Zwolle het Sounds Of The Sixties festival georganiseerd. Met onder andere de The GamblersRolling GuysGiggs en the Mozarts.