Ook in de jaren ’80 waren er veel bands actief in Kampen. Dat er een kunstacademie en een sociale academie in Kampen gehuisvest was, hielp daar zeker bij. Ook de net geopende oefenruimtes van Popbelang waren natuurlijk een grote stimulans. Renze Koenes was één van de studenten uit die tijd. Hij stuurde vandaag informatie over de band Hiltermann.
 
In 1983 richtte hij samen met student Johan van Garde de Nederlandstalige kunstacademie rockband Hiltermann op. Dit was naar aanleiding van een protestdag rondom bezuinigingen in het HBO. Drie maanden later trad de band op tijdens de eerste presentatie van Popbelang Kampen in de Buitenwacht. Nadat toetsenist Bert Zijlstra de band had verlaten, werd Hiltermann versterkt met de gitaristen Geert van der Wal en Pieter Weima, en schoof Rien Kopmels op van gitaar naar bas. Hiermee werd het geluid wat ruiger en begon meer tegen garagerock te leunen. Na een aantal optredens in en rond Kampen, waarbij de zelfgeschilderde achtergronden opvielen, kozen de leden voor hun studies en werd de band in 1985 opgeheven.
 
1e bezetting, 1983:
Johan van de Garde – mondharmonica en zang
Bert Zijlstra – toetsen
Rien Kopmels – gitaar
Renze Koenes – drums
 
2e bezetting, 1984-1985:
Johan van de Garde – mondharmonica en zang
Piet Weima – sologitaar
Geert van der Wal – slaggitaar
Rien Kopmels – basgitaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *