“Nog even een minuutje wachten hoor, dan kom ik bij je”.
– “Prima, neem je tijd.” Intussen kijk ik rond in de studio waar Marco Hulsebos al z’n (bas)gitaren uit zijn muzikale carriére heeft uitgestald, inclusief een verloren viool ergens in een hoekje. “Zo, dat is klaar. Nu is m’n nieuwste single ‘Femie’ op alle kanalen gereleased. Erg blij mee met het eindresultaat. Wil je koffie?”

“Zeg het maar, wat wil je van me weten?”
– “Nou, ik ben geen journalist of een interviewer, laten we het maar gewoon over muziek hebben…”
“Muziek, dat is een goed idee. Ik houd van goede liedjes, weet je wat een echt goed lied is? ‘Er Wordt Op Je Gewacht’ van BLØF, moet je echt een keer luisteren” (Marco heeft gelijk, blijkt bij thuiskomst).

“Weet je wat het mooie van muziek is? Muziek verbindt mensen, met muziek kun je verhalen vertellen, waar andere mensen weer mee verder kunnen. Volgende week worden de liedjes van de reeks ‘Ode aan 15 vrouwen en 1 konijn’ uitgebracht, inmiddels ben ik begonnen met liedjes schrijven over de verhalen van de struikelstenen in Kampen. Ieder verhaal achter zo’n steentje is zo indrukwekkend. Als je van ieder verhaal een lied maakt, dan kunnen mensen er later weer hun eigen versie van maken, of voor iets anders gebruiken, voor scholen of een voorstelling. Met muziek blijft een verhaal beter beklijven.”

Een muzikant in hart en nieren dus. Net als vele Kampenaren ooit begonnen met gitaarles bij Berry Selles en later in allerlei Kamper bands gespeeld als Zlabstick, Two Of A Kind, China Flower, De Boswachters en Scrum, waar Marco tegenwoordig het management voor doet. Daarnaast nog een artiestenbookingsbureau, podcasts, het gaat te ver om hier alle muzikale activiteiten van Marco te benoemen, waarbij ik er onterecht een aantal zal vergeten.

Marco blijkt ook nog ‘s een heuse archivaris te zijn. Hij heeft kratten vol met 30 jaar aan fotoboeken, posters, krantenknipsels, fanclubmagazines, singles en CD’s, etc. Genoeg voor een eigen expositie.

 

 

One Reply to “Marco Hulsebos – van metal tot Bløf”

 1. Dag Marco

  Ik weet geen andere manier om je te bereiken

  Ik speel beetje gitaar, schrijf liedjes en heb o.a .een( grappig) bananen lied geschreven
  Nederlands talig , Iets voor de boswachters ?
  Afgelopen tweede kerstdag heb ik met een vriend de bananen sociëteit Abja opgericht

  Mocht het je iets aanspreken we kunnen altijd eens wat met elkaar praten

  Garoetsels Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *