Vorige week was ik in het Stadsarchief van Kampen, op zoek naar informatie en foto’s uit de muzikale geschiedenis van Kampen. Ik raakte daar in gesprek met Bertil Brink die geïnteresseerd naar mijn werkzaamheden vroeg. Nee, popmuziek bleek niet zijn ding te zijn dus hij kon mij niet verder helpen om het muziekarchief aan te vullen. Ik liet Bertil nog wat oude zwartwit foto’s zien van de Rolling Guys waar onder andere drummer Piet Bredewold op stond.

“Oh ja, ik heb zijn moeder wel gekend, Trui Bredewold-Felix. Zij was de eerste vrouw in de Hervormde Kerk in IJsselmuiden die het orgel mocht bespelen. Dat was een hele bijzondere gebeurtenis destijds. Wij hebben trouwens ook een prachtig koor, het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden/Grafhorst. En mijn kinderen spelen in een praiseband.”

– “Nou, dat zijn misschien wel mooie aanvullingen voor het Muziekarchief Kampen”.
“Oh, je bedoelt echt dat je àlle muziek van Kampen in kaart wil brengen? Dan heb ik nog wel het een en ander voor je.”

In 2008 deed Bertil onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het mannenkoor. Het koor werd in 1968 opgericht met een oproepje met de volgende woorden “De zangkunst is een edele zaak, vooral als ze in dienst mag staan van de Heere”. Op zijn website http://www.bertilbrink.nl/diversen/ is de hele publicatie terug te vinden, en hier op de website van het Muziekarchief.

Piet Bredewold bleek nog over een krantenbericht te beschikken waarin het verhaal van zijn moeder staat opgeschreven.

Dat was weer een mooie ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *