Een vriend van mij had vroeger een oom die in een band zat. En deze band had ook nog eigen opnames gemaakt! Dat was een zeer indrukwekkende prestatie voor ons als jongetjes van 9 a 10 jaar oud. 

Gisteren, bijna 38 jaar later, zat ik bij deze oom, Bert van het Ende, aan de keukentafel. Hij overhandigde mij de “magische” cassette met roodpapieren inlay, precies zoals ik ‘m mij herinnerde. Het blijkt een waar kunstwerkje te zijn. Vernuftig twee cassettedoosjes aan elkaar gelijmd om ruimte te bieden voor zowel de cassette zelf als het mooie artwork, stickers, foto’s en tekstvelletjes. De cassette heeft gelukkig de tand des tijds doorstaan en vandaag heb ik ‘m door de digitizer gehaald. Kan ik eindelijk genieten van deze muziek. Mooie songs en uitstekende opnames. Bedankt Bert voor deze toevoeging aan het Muziekarchief Kampen!

Bovenstaande tekst was een van de eerste facebookposts van het Muziekarchief Kampen. Op zaterdag 22 januari 2022 werd dit bericht over de demotape van de band Hide By The Moon geplaatst. En nu een jaar later ben ik weer bij Bert geweest voor foto’s en promotiemateriaal van andere bands waar hij in heeft gespeeld. Bands waar ik een jaar geleden nog nooit van had gehoord, maar die nu steeds meer beginnen te leven en opnieuw in de publiciteit komen.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *