Een paar weken geleden schreef ik over de muzikale explosie in de jaren ’80 in Kampen, die veel nieuwe bands opleverde. Een oud krantenberichtje uit die tijd deed verslag van een talentenjacht, waar ook een achtjarig zangeresje uit Kampen optrad. Haar naam blijkt Adriënne Dijkstra te zijn. Na een korte zoektocht heb ik haar vorige week ontmoet, 40 jaar na het verschijnen van het krantenbericht.

Adriënne is een geboren en getogen Kampenaar en we blijken leeftijdsgenoten te zijn. Dat levert altijd leuke gesprekken op. Ze heeft plakboeken vol bewaard uit de tijd dat ze zong voor publiek. Zorgvuldig bijgehouden door haar moeder die alle krantenartikelen, recensies, brieven en foto’s verzamelde, inplakte en voorzag van commentaar. Acht jaar lang tot haar zestiende, deed Adriënne mee aan allerlei talentenjachten, soundmixshows en musicals, waar ze vaak in de prijzen viel. Samen met haar moeder reisde ze de hele regio door om te doen wat ze het liefst deed: zo veel mogelijk zingen. Ook zong ze bij AVRO’s Stuif-es-in, Sky Channel, en interviewde ze voor Veronica’s “Mijn Idool” Bonny St. Claire.

Adriënne noemt een aantal keer de naam Secrets 2000, een duo dat werd gevormd door Petra Knol en Theo Polderman. Beiden destijds woonachtig in Lelystad, en later verhuisd naar Kampen. Onder de naam Secrets 2000 organiseerden ze talentenjachten, traden ze op met een eigen disco-act, en brachten ze twee singles uit. Ook schreven ze twee songs voor Adriënne. De ene was “Geloof in Muziek” en de andere was een nederlandstalige versie van Vanessa’s “Upside Down”, die werd vertaald als “Heen en Weer”.

Tegenwoordig treedt Adriënne niet meer op, maar thuis met de radio op volume 10 zingt ze nog volop mee. En af en toe op een bruiloft of ander feestje wil ze nog wel eens op verzoek de microfoon weer oppakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *