Vanmorgen kwam ik Bas Nijhof toevallig tegen. Na wat oudemannenpraat over heden en verleden, herinnerde ik me dat er nog een minidisc in het Muziekarchief Kampen ligt met een oude opname van Nou En.

Deze opname werd gemaakt in de IJsselmondstudio aan de Vloeddijk nummer 1. Op donderdagavnd 14 december 2000 kwamen de vier jonge bandleden een aantal songs opnemen. Dat waren destijds Bas Nijhof, Emiel van den Berg, Jan Peter ter Steeg en Peter van der Kuur. Er werden uiteindelijk 12 songs in één take live opgenomen. Geert Kerssies was die bewuste avond meegekomen voor de opnametechniek. Hij experimenteerde bedreven met de “distant-miking” techniek wat voor een uitzonderlijk goed resultaat zorgde (de middelen waren beperkt 23 jaar geleden).

De dienstdoende studiobeheerder van de omroep bleek achteraf het treble 0-punt van de studiospeakers met enkele dB’s opgeschroefd te hebben, dat vond hij persoonlijk mooier. De uiteindelijke opnames klinken daardoor minder helder dan bedoeld, maar een kniesoor die daar op let. De opnames van deze avond zijn gelukkig al die jaren goed bewaard gebleven. Voor zover ik weet zijn de meeste songs hiervan nooit officieel uitgebracht.

Afsluitend schoven Jan Peter en Bas aan de studiotafel aan, voor een mooi interview met presentator Gert Bartelink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *