Het eerste plan voor een muziekarchief van Kampen ontstond door het verzamelen en digitaliseren van demotapes van Kamper bands uit de jaren ‘70, ’80 en ‘90. In Groningen woont ook een muziekliefhebber met een soortgelijk plan. Zijn naam is Marco van Dalfsen en hij pakt het iets groter aan. Sinds 2015 heeft hij zo’n 10.000 (!) demotapes verzameld van bands uit heel Nederland. En daar zitten echt hele mooie bijzondere tapes tussen.

Op zijn website diggindemos.nl schrijft hij prachtige verhalen over deze bands en op discogs.com houdt hij minutieus alle informatie van deze bands, labels, muzikanten, componisten, etc. bij.

Op zijn YouTube kanaal heeft hij al een heel groot aantal gedigitaliseerde tapes gepubliceerd. Regelmatig hebben we contact met elkaar over bands uit Zwolle en Kampen. Toen ik Marco vroeg naar de twee tapes van de band Apple in zijn archief, ging hij direct aan de slag. Binnen een dag had hij ze al gedigitaliseerd en gepubliceerd. Op de eerste demotape van Apple uit 1992 is gitarist Olaf van Malm te horen. Dankzij het werk van Marco kunnen we 30 jaar na dato nog steeds van zijn muziek genieten.

“Wat een lekkere muziek! Funky hardrock met een vleugje glam!”, aldus een enthousiaste Marco van diggindemos.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *