DanDare, fijne band. In 1989 opgericht door drummer Wim Koster en bassist Marc Spitse, beiden groot liefhebber van punk, hardcore en noiserock. En dat hoor je terug in de muziekstijl van DanDare: hardcore punk noemden ze het zelf. Na een paar kleine wisselingen had de band in het jaar 1998 voor het eerst een zanger aan boord. De van oorsprong Amsterdammer Wido Nuijens moest voor dit optreden in allerijl alle teksten nog instuderen, bewonderenswaardig. Later dat jaar nam Michiel de Wilde zijn plekje in, waarna de band nog zo’n 7 jaar in diezelfde samenstelling verder ging.

Dit optreden is gefilmd tijdens het jaarlijkse eindfeest op de parkeerplaats van ‘t Ukien, juni 1998. We zien hier de band in de volgende bezetting:

Wim Koster – drums
Ferry Koster – basgitaar
Marcel Sellies – gitaar
Wido Nuijens – zang

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *