Deze moet ik even delen, een mooie video van de Rolling Guys in 1998. Tijdens een optreden van de Zwolse Friends Band van Henk Klompenmaker, vond er een kleine reünie van de Guys plaats. Hoewel de band al zo’n 30 jaar daarvoor was gestopt, straalt het enthousiasme er van af (ik vraag me af hoe het er destijds in de jaren ’60 aan toe moet zijn gegaan). We horen Henk hier zeggen dat het om een eenmalig weerzien gaat, maar zo’n vijf jaar later kwam de band alsnog twee keer bij elkaar voor een reunieconcert in Restaurant De IJssel en De Buitenwacht.

Rolling Guys was een rock & roll band uit IJsselmuiden, opgericht op 30 oktober 1962. Als manager was Jan van de Wetering aangetrokken. De eerste zanger van de band was Jan Harting, waarvoor later Henk Klompenmaker in de plaats kwam. De band oefende aanvankelijk in een ruimte van de Vrijmetselaars, destijds gehuisvest aan de Burgwal in Kampen. Later verhuisden de jongens naar een café in IJsselmuiden. Na veel optredens en enige bekendheid te hebben gekregen in Kampen en IJsselmuiden, werden de Rolling Guys echt bekend door hun wekelijkse optredens in de Tigerclub Zwolle. Hun muzikale invloeden lagen overduidelijk bij de muziek van de Rolling Stones en Them. Er volgden vele optredens in de regio en ver daarbuiten. De band heeft ook nog een studio-opname gedaan in Baarn voor Negram Delta Records. Het was de bedoeling om deze opname van het nummer “If You And I Could Be As Two” van Them op vinyl single uit te brengen, maar zover is het nooit gekomen. Op woensdag 29 december 1982 vond er trouwens ook al een reünie plaats, tijdens het Sounds Of The Sixties Festival in de IJsselhallen in Zwolle.

1e bezetting:
Albert van Sloten – basgitaar
Jan Harting – sologitaar en zang
Jan Nuyen – gitaar
Piet Bredewold – drums

2e bezetting:
Albert van Sloten – basgitaar
Henk Klompenmaker – zang
Jan Nuyen – gitaar
Piet Bredewold – drums
Gerard Meuleman – gitaar


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *