Ton Kerkhof (1957) komt oorspronkelijk uit Utrecht. Op zijn dertiende begon Ton al met het spelen van gitaar. Dit ging hem goed af en in 1984 studeerde hij af als klassiek gitarist aan Het Utrechts Conservatorium. In 1985 staat hij met de Utrechtse band The Stoids in de Grote Prijs Van Nederland. In 1987 wordt hij door Marco Hulsebos benaderd om gitaar te komen spelen bij een musical in Kampen. Een jaar daarop verhuist hij naar Kampen, waar hij in De Boswachters, één van de vele Kamper bands gaat spelen. Daarna start Ton zijn eigen muziekproductiebedrijf, De Muziekbrouwerij. Vanuit daar werkt hij aan vele muzikale producties, in en buiten Kampen.

Voor Benny Vreden schrijft hij de muziek voor zo’n 25 musicals en een indrukwekkend aantal van 2000 kinderliedjes. De jaarlijkse aubade op Koning(inne)dag in Kampen wordt onder zijn muzikale begeleiding veranderd in het meezingfestijn, waar ook Jeroen Kale aan meewerkt. In 2009 schrijft hij samen met Bart Oenema de Canon van Kampen. In datzelfde jaar wordt Ton door theaterman Jan Liefting gevraagd om mee te werken aan het theaterspektakel “Nacht van 4 koninginnen”, ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Oranjevereniging K.O.V. Ton schrijft de muziek voor dit evenement en is behalve arrangeur ook muzikaal leider en gitarist van het geheel. Daarnaast Ton speelde meerdere keren met AMDG mee tijdens de Hanzeconcerten.

In zijn Muziekbrouwerij geeft hij gitaarles aan jong en oud, ook geeft hij muziekles op De Spanker, een school in Kampen voor Speciaal Onderwijs. Sinds 2017 organiseert hij jaarlijks de Kamper Kampvuuravond, waarbij hij met leerlingen van muziekschool Quintus en zijn eigen gitaarleerlingen verschillende songs speelt rondom een kampvuur, midden in de binnenstad van Kampen.

Kerkhof componeert ook filmmuziek, onder andere voor De Kameleon. Maar ook dichter bij huis voor de twee Kamper filmproducties “Code Kampen” en “Kerst In Koud Kampen”.

Former Ex (Utrecht) –
Stoids (Utrecht) – gitaar
Barricade – gitaar en zang
Big Band Kampen – gitaar
Boswachters – gitaar
Cakemusic –
CRK Voices –
The Check (Zwolle)
Joe Cocker Tribute Band – gitaar
Pink Floyd Tribute – gitaar
Relite! – gitaar
Nuts (bluesrock, Vroomshoop)
Soul & Bliss – gitaar en backing vocals
Travelin’ Time – gitaar
Tribute Band – gitaar 

Connecties:
Ton Kerkhof is de vader van Daan Kerkhof.
Ton Kerkhof is de vader van Max Kerkhof.