Toen de Country Ramblers in 1981 uiteen vielen, werd de band Groundspeed opgericht. Groundspeed was een countryband die veelvuldig door Europa tourde en in 1984 door de Country Gazette werd verkozen tot de beste countrygroep van het jaar. Het jaarlijkse Groundspeed Festival dat door de band in Kampen werd georganiseerd zorgde er onder andere voor dat Kampen destijds ook wel “het Nashville van Nederland” werd genoemd. In de loop der jaren veranderde de band van samenstelling, waarna het een voornamelijk Duitse band was geworden. In 1996 werd de band uiteindelijk opgeheven.

Bezetting:
Anneke Bloemhof – contrabas en zang
Edwin Herkert – banjo, viool en zang
Jan Roelofs – gitaar
Ulli Sieker – gitaar, mandoline, viool, zang
Wim Duiveman – mandoline

Henk ter Steeg – geluidstechniek


FOTO’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *