Een audio-opname van de Melodies uit 2001 bracht me onlangs in contact met Rieki Broekhuis. Zij was de zangeres van deze countryband, die rond 1987 was begonnen op bruiloften en partijen met het spelen van Top 40 covers. Gaandeweg de jaren en verschillende personele wisselingen verder, veranderde de stijl naar countrymuziek. De band trad veel op met de Kamper countrydansgroep The Riverheads. Zodoende werd de bandnaam gewijzigd in de Riverhead Melodies.
Vanmiddag sprak ik deze bijzonder creatieve vrouw, die jaren lang samen met haar man Jack Broekhuis en zoon Diederik (Polle) Broekhuis actief in deze band was.
U kunt Rieki trouwens ook kennen uit de tijd dat ze samen met haar jongere broer Rob Hollander het zangduo Pearls vormde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *