“Zijn deze LP’s ook interessant voor het Muziekarchief Kampen?” – “Zeker, heel erg bedankt Jan!” Decennialang heb ik allerlei markten bezocht, op zoek naar interessant vinyl. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik deze LP’s altijd links heb laten liggen. Maar een muziekarchief van Kampen is niet compleet zonder muziek van D.E.V.. Het mannenkoor dat al meer dan 100 jaar oud is en tientallen LP’s en CD’s heeft uitgebracht is altijd heel belangrijk geweest voor Kampen. En nog steeds!

Ik weet zeker dat er meer mensen zijn die LP’s van D.E.V. thuis op zolder hebben liggen en ze niet meer afspelen. Wil je hier afstand van doen, ik neem ze graag in ontvangst. Ze krijgen een mooi plekje in het muziekarchief van Kampen.

(Wat me trouwens opvalt aan de foto op de voorkant van de hoes “Psalmen vanuit de Bovenkerk Kampen”, is dat het koor is afgebeeld in kerk de Open Hof.)

LP’s D.E.V.