“Ik zit hier in geleende tijd, dus ik doe vooral leuke dingen”. Ik zit tegenover Henk Klompenmaker, de man die 75 jaar geleden in Brunnepe werd geboren maar al een mensenleven als Zwollenaar door het leven gaat. In zijn muziekkamer in zijn appartement in Zwolle vertelt Henk enthousiast over alle mooie dingen die hij in zijn leven heeft meegemaakt, maar ook over het overlijden van zijn vrouw en zijn hartklachten, waardoor zijn gezondheid toch niet meer optimaal is.

Begin jaren ’60 kwam Henk als zanger bij The Rolling Guys, de rock&roll band die furore maakte in de regio en ver daarbuiten. In Kampen had de band optredens in Concordia, De Buitenwacht, De Hanzestad en Het Gouden Hart. Hij vertelt me ook hoe hij later de overstap maakte naar de populaire Zwolse band The Mozarts die op zoek waren naar een nieuwe zanger, de band waar ook bassist Herman Deinum in speelde.

In 1982 vond er een 60’s revivalconcert in de IJsselhallen plaats met onder andere de The Gamblers, Rolling Guys, Giggs en the Mozarts. Een volgende reunie in 2003 maakte duidelijk hoe geliefd de band nog steeds was bij de teeners van inmiddels zo’n 60 jaren geleden. Trots laat hij mij de video opname van dat optreden zien. Sowieso alles wat Henk vertelt illustreert hij met audio- en videomateriaal dat hij op zijn computer heeft verzameld.

“Oh wacht even, Mick belt.” Mick Woearbanaran, de andere helft van het zangduo Henk en Mick moet zich helaas verontschuldigen vanwege ziekte. Op afstand beantwoordt hij een aantal korte vragen, en het optreden met Henk van de volgende dag wordt even kort doorgenomen.

Mick Woearbanaran kunt u onder andere kennen van de Sturgeons, waar hij in 1988 gitarist Gerry Bastiaans opvolgde.

Het duo “Henk en Mick” deed in 2018 mee aan The Voice Senior van RTL4. Hun succes werd opgemerkt in verschillende landen over de wereld, waardoor ze ook aan de Amerikaanse versie America’s Got Talent meededen. Het Amerikaanse avontuur leverde veel nieuwe contacten op; in augustus staat er al weer een tripje naar New Yersey gepland om daar in hometown van Bruce Springsteen te zingen met bekende muzikanten uit de regio.

Dit jaar wonnen Henk en Mick de Uitblinkers In De Zorg Award voor hun vele inspirende optredens in zorginstellingen en mensen met Alzheimer.

“Muziek is goed voor de mensen”, zegt Henk. Helemaal mee eens…