In 1988 hoorden we het als 13-14 jarige jongetjes gonzen door de stad: “Roberto Jacketti & the Scooters komen naar Kampen!” De band die een paar jaar daarvoor een grote hit had in Nederland met I Save The Day zou op een soort van drijvend vlot in de IJssel optreden en zo voor iedereen vanaf de kade te zien zijn. Dat zou een hele beleving worden en dus iets om naar uit te kijken. Helaas sloeg de vreugde al snel om in teleurstelling. Het bleek om een betaald evenement te gaan, en de IJsselkade zou met hekken worden afgezet. Bijbaantjes hadden we nog niet, en met het wekelijkse zakgeld van een paar gulden was dit ook nog onbetaalbaar.

Maar niet getreurd, in onze vriendengroep zat een jongen die aan de IJsselkade woonde, precies in het afgezette gebied. Zijn ouders vonden het goed (denk ik) dat we via een steegje in de Voorstraat zo achterom hun woning door en dan via de voordeur de IJsselkade konden betreden.

Zo liepen we die bewuste donderdagavond triomfantelijk de kade over om naar deze grootheden te gaan kijken. Maar zoals dat wel vaker in de jaren ’80 ging, traden bands pas erg laat op. En kinderen van 13 kregen in die tijd een duidelijk tijdstip mee van vader of moeder, waarop ze weer thuis werden verwacht. We hebben toen nog wel een lokale band zien spelen, maar van Roberto en zijn mannen hebben we nooit iets gezien. Erg jammer natuurlijk.

Van Kees Aarten kreeg ik deze week een video-opname van zijn band Side By Side die op donderdag 14 juli 1988 op Riverpop in Kampen speelde. Met deze mooie beelden toch weer even 34 terug in de tijd.
Wie weet duikt er ooit nog een video op van het hoofdprogramma van die avond.

Side By Side was actief van 1987 tot en met 1991 en bestond uit de volgende bandleden:
Arno Rekveldt – gitaar
Dick Ketting – zang
Doortje Spruit – backing vocals
Ine de Bok – backing vocals
Jimmy Kooyman – basgitaar
Kees Aarten – keyboard en gitaar
Marino van der Starre – drums