Veel bandjes in Kampen zijn ontstaan doordat, meestal, jongens elkaar op de middelbare school (tegenwoordig voortgezet onderwijs) ontmoetten en daar gelijkgestemden ontdekten. Door een gezamenlijke muzikale voorkeur en drang tot experimenteren werden er dan allerlei bands gestart.

Zo ook Kees Aarten. Deze jongen uit Kampen zat in de jaren ’70 op het Johannes Calvijn Lyceum. Daar leerde hij Harry Stalknecht en Herman Schilder kennen. Er bleek een klik te zijn tussen deze drie jongens van 16 a 17 jaar oud en ze begonnen samen muziek te maken. Zo’n tien jaar lang, van september 1976 tot juli 1986 vormde dit trio de vaste kern van verschillende bands in Kampen en IJsselmuiden.

Kees is voor het Muziekarchief Kampen zijn zolder opgedoken en is nu zijn hele muzikale verleden aan het digitaliseren. Aan de hand van oude bewaarde schoolagenda’s reconstrueert hij nu dit mooie stukje muzikale geschiedenis van Kampen. Bedankt Kees!

Kijk op de bandpagina’s van onderstaande bands voor meer foto’s, krantenknipsels en demotapes.
Revelation – september 1976 tot januari 1977
Meander – maart 1977 tot mei 1978
De Koekkoek Band – juli 1978 tot mei 1979
Nouvelle – mei 1979 tot mei 1981
Weltschmerz – juli 1981 tot mei 1985
Charlie Don’t Surf – mei 1985 tot juli 1986

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *