In de jaren ’80 leek er wel een explosie aan bands in Kampen te zijn ontstaan. Er werd volop muzikaal geëxperimenteerd, samengespeeld en verschillende stijlen uitgeprobeerd. Er wordt nu nog zelfs beweerd dat er destijds in Kampen veel meer bands actief waren dan in de grote stad Zwolle. Niet alle bands bleven echter even lang bestaan, en er werden snel weer nieuwe bandjes gevormd met andere muzikanten.

Ook de Strapless Band was niet zo’n heel lang leven beschoren. Klaas de Bok, Wim Damming, Marino van der Starre en Bert Tuin begonnen in februari 1983 een band en speelden samen bluesrock, maar in november van datzelfde jaar werd de band al weer opgeheven. In die 9 maanden traden ze voornamelijk op tijdens markten en braderiën in Kampen en omgeving. In Lelystad deden ze mee aan een talentenjacht en behaalden daar zelfs een mooie derde plek. In augustus van dat jaar verliet gitarist Bert Tuin de band, waarna de band nog een paar maanden doorging als een trio. Maar toen drummer Marino van der Starre later ook nog de overstap maakte naar de band Stretch, werd de band definitief opgeheven.

Wim en Klaas gingen vervolgens shoppen bij de Kamper band Wet Socks en vonden daar een nieuwe drummer, Dick Ketting. Ze hadden nu een bassist, gitarist en een drummer bij elkaar, wat voldoende basis was voor weer een nieuwe band: Booster. De voorkeur voor bluesrock bleef en het repertoire bestond uit een mix van covers en zelfgeschreven nummers. Maar ook Booster bleef niet heel lang bij elkaar, na een half jaartje bleek ook dit niet de gedroomde combinatie te zijn en werd er een punt achter gezet.

Wim en Dick proberen het daarna nog met gitarist Tonny Duiveman en bassist Henk van Mierlo (beiden ex-leden van Torture), maar het lukte ze niet om de verschillende muzikale voorkeuren van blues en hardrock te combineren. En ook dit avontuur stopte weer na twee maanden. Op de website van het Muziekarchief Kampen is nog meer te lezen over het verdere vervolg en voorgeschiedenis van al deze bands en muzikanten.

Op de foto zien we de volgende samenstelling van de Strapless Band:
Wim Damming – gitaar en zang
Klaas de Bok – basgitaar
Marino van der Starre – drums
Bert Tuin – gitaar
Tonny Duiveman – gitaar, gastmuzikant voor die dag

NB: tijdens de talentenjacht in Lelystad waar de Strapless Band in 1983 aan deelnam, trad ook een achtjarig meisje uit Kampen op. Haar naam was Adriënne Dijkstra en zong een nummer van de Nederlandse zangeres Vanessa. Mocht iemand weten of deze Adriënne nog meer op muzikaal gebied heeft gedaan, dan hoor ik dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *