Afgelopen weekend ontmoette ik Harry Post en sprak kort met hem over het Muziekarchief Kampen. Hij wist zich te herinneren dat hij thuis nog een aantal oude foto’s had liggen van een bandje uit Kampen. Een dag later kwam hij met deze mooie zwart-wit foto’s.

Ergens begin jaren ’80 fotografeerde hij deze vier jonge muzikanten in de dop. De jongens hadden rond 1983 samen een bandje gevormd en noemden zichzelf No Silence. Geïnspireerd door bands als The Cure probeerden ze in de zelfde new wave stijl eigen nummers te schrijven, afgewisseld met een enkele cover. Er werd geoefend op een zolderkamer aan de Ebbingestraat en later verhuisden ze naar het pand van Poortenaar aan de Oudestraat. “Een mooie ruimte, maar drie serieuze trappen op, en vervolgens alle instrumenten via een vlizotrap door een trappengat heen proppen”, herinnert drummer Martijn zich 40 jaar later nog. Ook heeft hij nog een herinnering aan een optreden in de Stadsgehoozaal. Nadat de band ermee was gestopt zijn de jongens allemaal hun eigen weg gegaan. Op de website is te lezen in welke bands ze verder zijn gegaan.

Op deze foto’s zien we Gert Schinkel, Maurice Oudhoff, Martijn Rieck en Robert van de Vegt. Alle foto’s: Harry Post

1e bezetting:
Gert Schinkel – toetsen
Maurice Oudhoff – gitaar
Martijn Rieck – drums
Bernard Noordman – basgitaar

2e bezetting:
Gert Schinkel – toetsen
Maurice Oudhoff – gitaar
Martijn Rieck – drums
Robert van de Vegt – basgitaar en zang


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *