Een optreden van Blue Shampoo op de Plantage in Kampen: rock ‘n roll, blues, funk, een enkele cover, een medley en een ballad, ik ben met terugwerkende kracht fan geworden. Drummer van de band, Jaap Stiemer, zocht contact met het Muziekarchief Kampen en stuurde twee oude VHS banden via de post. Mooie beelden van een tijdperk zonder smartphones, social media, of andere digitale afleidingen. Gewoon zorgeloos een biertje drinken, dansen en genieten van livemuziek. Meer dan 30 jaar zorgvuldig bewaard om ze in een volgend millennium digitaal te kunnen verspreiden via het internet.

Blue Shampoo startte in 1986 en bestond uit studenten van verschillende academies in Kampen, vooral de academie voor journalistiek (HICO) leverde veel bandleden. De band speelde voornamelijk zelfgeschreven rocksongs, maar een enkele cover misstond ook niet. Er werd geoefend in de ruimte van vereniging Popbelang en in ‘t Ukien werd veelvuldig opgetreden voor publiek. In het Zwols Popfront nam de band nog een demotape op. Na 5 jaar hield de band er in 1991 mee op en gaf een laatste optreden in het Friese Bolsward. Dit optreden op de Plantage vond plaats op een Koninginnedag en werd georganiseerd door Popbelang die een podium had neergezet voor bands uit Kampen, waaronder Civilized Men en Blue Shampoo.

Gerrit Jan Riedstra – zang
Vincent Derksen – gitaar
Jaap O. Stiemer – drums en achtergrondzang
Ger Mug – basgitaar
Niek Bremer – gitaar
Aleid Borghardt – backing vocals

In eerdere bezettingen speelden gitaristen Tiemen Koopman en Niek Bremer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *