Gistermiddag kwam ik Dick Ketting op een onverwachte plek in het Zwolsche tegen. Na elkaar de hand geschud te hebben, kwam ons gespreksonderwerp direct op muziek uit. Dick vertelde me dat hij door zijn dochter op het Muziekarchief Kampen was geattendeerd, waar hij alle namen tegenkwam van de bands waar hij in de jaren ’80 in had gespeeld. Wet Socks, Booster, Zenith, Denise, The Limit en Side By Side, hij was ze bijna al weer vergeten.

Hij benadrukte nog het gitaarduo Robin en Dick, dat hij samen met Robin Abma vormt en al zo’n 30 jaar lang samen mee optreedt. Ik had helaas niet voldoende tijd om uitgebreid met Dick te praten en moest weer verder, maar ik herinnerde me deze leuke video uit 1996 die ik een tijdje geleden door Janita Tabak toegestuurd kreeg. In 1996 deden Robin en Dick mee aan de Soundmixshow van RTL4. Er was een bus gehuurd waarmee vrienden en andere fans vanuit Kampen het duo achterna reisde om ze aan te moedigen. De bus vertrok vanaf ‘t Kroegje richting de TV studio’s in Aalsmeer. Het duo trad op met het nummer Mr. Tambourine van The Byrds, maar won er helaas geen prijs mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *