Vorige week werd ik door Jan Elhorst uitgenodigd. Hij vertelde me dat hij in de jaren ‘60 klarinet had gespeeld in een Kamper dansorkest. Samen met Albert van Sloten, Wim Luisman, Henk Meutgeert en Peter van de Weg vormden zij de band The Onions. Later kwamen er nog andere drummers en toetsenspelers in de bandbezetting (zie website).

Maar Jan was ook actief bij muziekvereniging de Broederband. Hij speelde daar klarinet en saxofoon. Hij was daar samen met de eerder genoemde Wim Luisman. Wim speelde trompet en drums. Binnen de Broederband was de familie Elhorst ruim vertegenwoordigd. Zo ruim zelfs dat er een 9-koppige gelegenheidsband “de Elhorst Band” was ontstaan, die de verjaardagsfeestjes van menig Elhorster met live-muziek opluisterde.

Het toeval wil dat een paar weken geleden de volledige bladmuziekcollectie van de Broederband (sinds 1894) aan het Muziekarchief werd overgedragen. Daarin vond ik een van de speelboekjes, gebruikt door H. Elhorst. Leuk detail.

Broederband – speelboekje H. Elhorst
Elhorst Band | vlnr Gerard, Jan, Willem, Gerrit, Hein, Bertus en Arie Elhorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *